Concert: Cardinal // psychedelic – garage rock // Vineri 14.12

Cand

14/12/2018
9:00 pm - 11:59 pm

Unde
Map Unavailable

Vineri, 14.12. Open doors: 21:00
Urban Home Str. Victoriei, Nr. 17, 110017 Pitesti

Acces: 15 lei
Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventbook, aici: https://eventbook.ro/music/bilete-concert-cardinal-pitesti
Biletele vor fi disponibile şi la locaţie
………………………………………
It’s a Yule Tide Miracle, Josh Homme! Cardinal ajung pentru prima oară în recital la Piteşti. Mulţumim, Urban Home, pentru iniţiativa găzduirii acestui concert.

CARDINAL este un proiect de garage rock/psychedelic de pe litoral, născut dintr-o afinitate pentru tot ce înseamnă fuzz, low-end, riffuri hipnotice și crescut într-un mediu ostil, pe plaje reci, departe de farmecul caracteristic orașului.

Noisehead, EP-ul de debut al trupei, a fost lansat în octombrie 2016, când cei 4 băieți din trupă nu aveau nici 18 ani. Înregistrat într-o casă veche din Aviatorilor cu un minim de posibilități și un maxim de entuziasm, Noisehead a luat prin surprindere scena muzicală românească, debordând energie adolescentină într-un haos musical organizat. După o serie de concerte mai mici în Club Fabrica, pe 2 iunie Cardinal au cântat la Cobra Fest alături de trupe precum We Lost The Sea, Mental Architects și Meniscus.

Disappearer, primul lor album, lansat în iulie 2017, le-a făcut muzica auzită prin toată țara și chiar și peste graniță. Turneul de promovare a albumului i-a readus pe băieți prin capitală, unde au avut primul lor concert sold out urmat îndeaproape de al doilea, în orașul lor natal, Constanța.

Piesele de pe Disappearer, care dau dovadă de o explorare mult mai amplă a muzicii psych total distorsionate și un stil muzical care a crescut și s-a maturizat odată cu băieții la final de adolescență, combinate cu predecesoarele mai brute de pe Noisehead, au răsunat în Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara (alături de Mars Red Sky, Belzebong și alții la Haywire Festival) cât și Belgrad și Subotica, Serbia.

Ultimul lor succes a fost pe 27 Octombrie, când au avut plăcerea deosebită de a deschide pentru Vița De Vie la Arenele Romane, unde publicul numeros le-a primit muzica psihedelică cu brațele deschise. De asemenea, ei au susținul în 2018 cel de-al doilea turneu național, care le-a purtat muzica inclusiv și în Ungaria.

Cardinal înseamnă:
– Victor Dadaciu – bass şi voce
– Daniel Boiangiu – chitară şi voce
– Marko Krkljus – chitara
– Vlad Niţă – tobe

Mihai Dinu despre Cardinal: „Pentru mine, Cardinal este trupa momentului. Cam așa sună în mintea mea furia adolescentină. E și ceva mimetism la ei (fără nu cred că se poate), dar pe ansamblu nu mă deranjează. Minolta fluctuează, serpuiește, are nerv, este abrazivă, este inestetică, este anti hit, reîncepe splendid când credeai că-i gata. Oamenii aștia sunt de urmărit!”

FB: https://www.facebook.com/CardinalBandCta/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClxr2XxxjSqBsInu77410dQ
Bandcamp: http://cardinal-band.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/70Tx1VCtBl3Ch2vw6NNr1F?si=puH7mio-Qd2Fk700-atPSw

Bilete disponibile prin