Concert Vița de Vie acustic la Teatrul Alexandru Davila Pitești

Cand

17/07/2016
7:00 pm - 10:00 pm

Unde

Teatrul “Alexandru Davila”
Str. Victoriei, nr. 19
Pitesti

Concertul are loc duminică 17 iulie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Alexandru Davilla (strada Victoriei, nr. 19) din Pitești. Acesta este programat în deschiderea Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti”, ajunsă în acest an la ediţia a V-a, și care cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Deoarece este a cincea ediție a Școlii, pe lângă programul obișnuit pentru participanți, ea cuprinde și două evenimente speciale, dedicate comunității din Pitești: o proiecție specială a filmului documentar „Chuck Norris vs. Comunism”, dar și concertul acustic al trupei Vița de Vie.

Care este legătura dintre Școala de Vară „Fenomenul Piteşti” şi muzica trupei? Evenimentul porneşte de la ideea că libertatea pe care o avem astăzi trebuie apărată cunoscând suferinţele celor care s-au opus, într-o formă sau alta, dictaturii.

Obiectivul nostru este să integrăm comunitatea din oraș în activităţile nostre şi ale partenerilor noştri, în vederea transmiterii valorilor şi creării unei conştiinţe a istoriei recente, în care rolul Piteștiului este foarte important. Spectatorii din Pitești, alături de participanții la Școala de Vară, vor beneficia de un concert extraordinar, care în mod cert le va demonstra cât de importantă este libertatea și de ce trebuie aceasta apărată.

Concertul este organizat de Centrul de Studii în Istorie Contemporană şiMemorialul Închisoarea Pitești. Biletele pot fi achiziţionate prin rețeaua Eventim, dar și de la Memorialul Închisoarea Pitești (într-un număr limitat). Prețul unui bilet este de 30 RON.

Bilete disponibile prin