E.M.I.L. II opening act – Toy Machines

Cand

12/03/2016
8:00 pm

Unde

Club Fabrica
Strada 11 iunie nr 50
Bucuresti

Mijloace de transport: 7, 47, 232

Formaţia E.M.I.L. a luat fiinţă în martie 2000 şi adoptă stilul punk-rock (second wave), foarte popular în Statele Unite – California în special, cu influenţe din aceeaşi zonă: ska, raggae, dub, upsteady. Apariţia trupei reprezintă o reacţie firească la scena rock a anilor `98-`00.

Încă de la început, pentru E.M.I.L. au existat două mari influenţe muzicale: Green Day şi Sublime – două trupe fundamentale pentru dezvoltarea stilului punk-rock/ska (noul val de punk) din Statele Unite, din anii `94-`00. Aceasta a fost prima direcţie în care s-au compus şi înregistrat primele 6 piese originale, ce au apărut ulterior pe demo-ul Extraterestrii Merg Iarna La Ski.

În vara anului 2000, trupa are mai multe apariţii pe posturile de televiziune Prima, ProTV, TVR, MCM şi Atomic, iar pe 8 decembrie 2000 are loc şi debutul live al grupului.

Urmează, în martie 2001, debutul pe scena Fire Club – Bucureşti, club ce avea ulterior să susţină trupa E.M.I.L. o perioadă foarte lungă de timp. Trupa „crește” în acest club şi începe să fie invitată să cânte, cap de afiş, la evenimentele ce au avut loc aici.

În această perioadă începe să se contureze atmosfera şi atitudinea concertelor E.M.I.L., nişte concerte la care publicul se simte bine şi la care prietenii numeroşi ai trupei sunt tot timpul prezenţi. Concerte la care şi „nou veniții” se împrietenesc cu trupa.

E.M.I.L. începe lucrul la primul album şi se compun 12 melodii în cel mai curat stil punk-rock/ska. În plus, trupa semnează un contract cu casa de discuri A&A Records. Condiţia celor de la A&A este că primul material discografic cu E.M.I.L. să fie un E.P. (sub 20 de minute), nu un L.P. cum pregătise trupa, aşa că din cele 12 melodii se păstrează 7, care apar în martie 2003 sub titlul „Cocktail Verde”. Între timp, trupa a filmat videoclipul piesei „Copacii Înfloriţi” – videoclip ce este difuzat pe posturile de TV în perioada de lansare a E.P.-ului „Cocktail Verde”. Discul se bucură de succes în primele luni de la apariţie, datorită concertelor live, dar neimplicarea casei de discuri în promovarea produsului duce la rezilierea contactului şi promovarea independentă a trupei în perioadă ce urmează.

E.M.I.L. începe să se remarce şi la principalele festivaluri de muzică underground din ţară: StudentFest (Timişoara), Downhill Fest (Poiana Braşov), TopT (Buzău), şi Stufstock (Vama Veche) – unde, la prima ediţie – august 2003, aproximativ 30-40 de prieteni s-au urcat pe scenă să cânte alături de E.M.I.L., moment în care festivalul a fost întrerupt pentru câteva minute şi recitalul încheiat prematur.

E.M.I.L. semnează un nou contract, de data aceasta cu Zone Records, şi intră în studio pentru înregistrarea albumului „Rom Fum şi Vanilie”. Noul material conţine 14 piese noi, o parte fiind cele care nu au părut pe „Cocktail Verde” – o altă parte reprezentând compoziţii ulterioare E.P.-ului. În continuare, trupa merge pe stilul muzical care i-a impus pe scenă underground din România: punk-rock. Pe album există însă şi colaborări cu mai mulţi prieteni / membri ai unor trupe de rock şi hip-hop, cel puţin la fel de populari că E.M.I.L.: Butch, Aliosha (H8), DJ Hefe (Coma) şi alţii.

Discul „Rom, Fum şi Vanilie” este lansat oficial pe 19 noiembrie 2005, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, seară în care se realizează un record absolut în România pentru o trupă independentă – 1200 de plătitori de bilete. Discul a fost sold-out în următoarele luni și, odată cu albumul, se realizează şi două videoclipuri pentru promovarea acestuia: „Da Vrei” şi „Doi”. Ambele clipuri au fost realizate din bugetul propriu, fără implicarea casei de discuri Zone Records.

Urmează un turneu de promovare prin ţară, trupa fiind întâmpinată cu căldură în toate locurile, extinzând astfel petrecerea E.M.I.L. începută în Bucureşti în anul 2000. În această perioadă, E.M.I.L. participă şi la festivaluri precum: Rock la Mureş (Periam), New School Revolution (Vama Veche), Tuborg live (Costineşti), Stufstock (Vama Veche), Motorock (Ploieşti), Five-O (Baia Mare), Punk-Rock Underfest (Bucureşti), Punkaid (Braşov, Iaşi), precum şi la multe alte festivaluri independente. De asemenea, trupa cântă şi în deschiderea concertului Bloodhound Gang, la Arenele Romane.

Difuzările pe FM ale pieselor E.M.I.L. nu au întârziat să apară şi au fost „încununate” cu un loc 1 (timp de o săptămână) la RomTop 100, City FM Bucureşti, în dată de 15.04.2006, cu piesa „Doi”.

Turneul „Rom, Fum şi Vanilie” se încheie pe 16 decembrie 2006, cu un concert gratuit în Parcul Tineretului din Bucureşti, concert la care au asistat aprox. 2000 de oameni. După acesta, trupa ia o pauză de aproape un an şi jumătate, timp în care membrii E.M.I.L. se dedică proiectelor personale. În acest timp, vin însă şi două oferte ce nu puteau fi refuzate: deschiderea concertului trupei britanice Toy Dolls, în cadrul festivalului Stufstock Greenfest 2007, şi deschiderea concertului legendarei trupe americane de punk-rock NOFX, ce are loc la Bucureşti pe 11 septembrie 2007, în cadrul turneului mondial „Wolves in wolves clothing”.

După aceste două momente importante, E.M.I.L. se întoarce în sala de repetiţii şi începe lucrul pentru al treilea album, programat să apară în primăvara lui 2009, independent de orice producător sau casa de discuri. De pe acest viitor album se înregistrează deja demo primele 3 melodii care vor însuma aprox 8000 de ascultări în prima lună pe paginawww.myspace.com/emilrulz.

Pauza trupei E.M.I.L. se termină pe data de 25 aprilie 2008, la Club Fabrica, cu un concert mare şi o prezentare a noului material discografic.

După o serie de concerte în ţară, pe 24 iunie 2008, E.M.I.L. sunt invitaţi să cânte la Berlin, în cadrul festivalului International Fete de la Musique pe scena Zion City. Rezumatul acestei experienţe se concretizează într-un scurt documentar denumit E.M.I.L. BACKSTAGE PASSPORT.

Sfârşitul lui 2008 surprinde formaţia E.M.I.L. în plină acţiune cu apariţii la festivaluri precum B’ESTFEST sau PunkAid (Cluj), dar şi o suită de alte concerte prin diverse orașe din România.
Între timp, trupa E.M.I.L. a lansat albumul „Ştiu, ţi se pare absurd…”, în 2009, urmat de un turneu naţional de promovare.

În toamna lui 2010, E.M.I.L. lansează un nou material, DVDul documentar numit “10 ANI DE ABUZURI, EXCESE ŞI IMORALITĂŢI”, promovat şi el printr turneul de promovare naţional cu acelaşi nume. La finalul anului 2013, alături de trupa Coma, E.M.I.L. întreprinde un turneu în 5 orașe mari din țară – Breaking Bad Since 2000.

În 2014, trupa a lansat noul album , intitulat „Imens”.

Sorin – Voc, Stoi – guit, Gabi – guit, Barbu – Bass, Piti – Drums

TOY MACHINES

Toy Machines este o formație rock din Suceava-Cluj.
Membrii trupei sunt Andrei Dragușanul (voce, synth), Alexandru Teișanu (bass), Florin Hanu (chitară), Andrei Parascan (chitara) și Edward Ciornea (tobe). Soundul abordat de aceștia este unul energic, asemănător cu perioada grunge-alternativă a anilor ’90 – 2000 din America.

Formată în 2009, trupa s-a bucurat de un real succes acasă, în Suceava, acesta fiind un prim pas pentru ce avea să urmeze. În același an sunt invitași să cânte la Rock River Festival Cernavoda, iar pentru ca excursia să fie completă, la o lună distanță ajung să performeze și în Vama Veche, concert urmărit și de Mihnea Blidariu (Luna Amară), care a venit cu un feedback pozitiv a ceea ce prezintă stilul de rock Toy Machines.  Din acel moment, lucrurile aveau să ia o turnura deosebită pentru băieți. Fiind o trupă tânără, aceștia au început să exploreze marile orașe din România, urcând pe scenă alaturi de cele mai mari trupe ale țării. Probabil cea mai incitantă experiență a fost faptul că au reușit să impartă scena alături de trupa franceză My Own Private Alaska, trupă ce are pe post de producator pe nimeni altul decat Ross Robinson, om care stă în spatele unor trupe precum Korn, Sepultura, The Cure, Slipknot și Limp Bizkit.

Cei cinci membri ai trupei se consideră norocosi că au avut parte de atâta activitate pe parcursul anilor, susținerea acestora a scenei rock din Bucovina concretizându-se în crearea festivalului internațional Bucovina Rock Castle, care va ajunge la a 5-a ediție și se bucură de un real succes.
Imediat urmează petrecerea lansării de album a trupei, primul al băieților care țin să mulțumească familiei, prietenilor și fanilor, acționari principali în această muncă.

Rock baby!

https://www.facebook.com/toymachinesband/?fref=ts


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/darkside/public_html/entertainment/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-template.php on line 499