Toasters in Silver Church

Cand

14/04/2009
9:00 pm

Unde

Silver Church
Calea Plevnei 61
Bucuresti

Pe data de 14 aprilie The Toasters poposesc la Bucuresti in clubul Silver Church inostiti de bunii prieteni de la Deal s Gone Bad din Chicago care isi promoveaza amestecul de rocksteady reggae si ska cu ajutorul ultimului album de studio The Ramblers aparut in 2007.
Alaturi de ei proaspat intorsi dintr-un turneu american in premiera pentru o trupa romaneasca vor fi cei de la Dekadens
Criticii considera ca au existat trei mari perioade ale muzicii ska si anume Primul val de muzica ska atribuita jamaicanilor din 50 60 al doilea val a fost denumit 2 Tone si a aparut in Anglia fiind o urmare a amestecului de ska punk reggae si pop iar in anii 80 a aparut al treilea val de muzica ska denumit si ska punk avandu si originile in principal in America.

Genul de muzica ska a aparut in Jamaica la sfarsitul anilor 50 fiind  la origini o combinatie de muzica traditionala jamaicana (mento si calypso) cu jazzul si rhythm and bluesul american.

Una dintre  primele trupe  care au dat tonul la acest nou stil 'ska punk' au fost cei de la 'The Toasters' trupa infiintata la New York in anul 1982 trupa care a avut parte de o recunoastere internationala pe parcursul ultimilor 25 de ani timp in care au scos pe piata 9 albume de studio si 5 albume live majoritatea scoase pe piata la Moon Ska Records unul din cele mai importante 'label'-uri de ska din lume infiintat chiar de unul din membrii trupei si anume solistul Robert 'Bucket' Hingley.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/darkside/public_html/entertainment/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-template.php on line 499